Міжнародна асоціація гуманітаріїв (Схід-Захід: Історико-культурологічний збірник, 2008)
5 жовтня 2007 р. у м. Харкові (Україна), в приміщенні Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, учасники чергового конгресу Американської ради наукових товариств (American Council of Learned Societies, ACLS, www.acls.org) проголосили створення нової громадської організації — Міжнародної асоціації гуманітаріїв (МАГ), що об’єднала відомих науковців із країн Східної та Центральної Європи. Асоціація зареєстрована Міністерством юстиції України як міжнародна громадська наукова організація з осередком у Харкові.