Виконання цілочисельного програмування для визначення складу вітрової електростанції - Медиковський, М.О.; Шуневич, О.Б. (Збірник наукових праць Інституту проблем моделювання в енергетиці ім. Г.Є. Пухова НАН України, 2010)
В статті наведено результати дослідження способу визначення поточної потужності вітроагрегату з врахуванням сили вітру. Описано методику, за допомогою якої визначається ефективність кожної вітрової вітророустановки. Формалізована постановка задачі, розроблена математична модель, з використанням якої запропоновано метод, який шляхом динамічного програмування дає можливість визначити оптимальний склад вітрової електростанції.