Циклічна модель активізації когнітивних ресурсів особи в процесі профорієнтованого навчання - Дурняк, Б.В.; Сікора, Л.С.; Поліщук, М.; Федчишин, Р.А. (Збірник наукових праць Інституту проблем моделювання в енергетиці ім. Г.Є. Пухова НАН України, 2010)
В статті розглянуто концепцію циклічної моделі активізації когнітивних ресурсів особи, використання якої дозволяє підняти рівень підготовки в процесі навчання.