Процедури діалогу для оперативного управління в автоматизованих ієрархічних системах - Сікора, Л.С.; Міюшкевич, Ю.Г.; Лиса, Н.К.; Якимчук, Б.Л.; Якимчук, Л.Ю. (Збірник наукових праць Інституту проблем моделювання в енергетиці ім. Г.Є. Пухова НАН України, 2011)
Розглянуто підстави синтезу мультимедійних діалогових комплексів в АІС, призначених для відображення динамічних ситуацій з використанням СППР.