Інформаційний аналіз в стратиграфії - Гончаров, В.Є.; Шевякова, З.П.; Пупов, А.В.; Каленська, Г.М. (Центр менеджменту та маркетингу в галузі наук про Землю ІГН НАН України, 2009)
В статті започатковано проведення інформаційного аналізу в стратиграфії. Запропоновано нове, універсальне – графове представлення наявної стратиграфічної інформації на прикладі стратиграфічних схем різних регіонів і проведено їх короткий аналіз. Обґрунтовано, що інформатика здатна забезпечити розробку теоретичних основ і вирішення проблем спеціальної науки шляхом створення засобів представлення, переробки, синтезу і аналізу інформації.