Аналіз геохімічної зональності та вмісту рудних компонентів Федорівської титаноносної інтрузії габроїдів на основі цифрового аналізу даних - Лисенко, А.В.; Подчашинський, Ю.О.; Скиба, Г.В.; Ремезова, О.О. (Центр менеджменту та маркетингу в галузі наук про Землю ІГН НАН України, 2009)
В статті представлені результати досліджень зональностей та вмісту рудних компонентів титаноносних інтрузій Українського кристалічного щита. Дослідження виконан на основі кореляційного аналізу геохімічних даних, а також вейвлет-аналізу і стиснення цих даних в просторово-координатній інтерпретації. Показано зв’язок розподілу титану з геологічною структурою та генезисом родовищ.