Педомагнетизм нафтогазоперспективних територій (на прикладі ДДз) - Меньшов, О.І.; Сухорада, А.В.; Буковський, В.П. (Центр менеджменту та маркетингу в галузі наук про Землю ІГН НАН України, 2009)
Розглянуто питання про необхідність педомагнітних досліджень на територіях покладів вуглеводнів. Представлено перші результати вивчення магнетизму ґрунтів на деяких родовищах нафти та газу України.