Використання ГІС-технологій при геолого-економічній оцінці родовищ корисних копалин - Рудько, Г.І.; Назаренко, М.В.; Хоменко, С.А. (Центр менеджменту та маркетингу в галузі наук про Землю ІГН НАН України, 2009)
Розглянуті питання використання геоінформаційних технологій для оцінки запасів родовищ корисних копалин різного типу. Наведено структуру автоматизованої системи управління (АСУ) геолого-економічної оцінки (ГЕО) родовищ для Державної комісії по запасам корисних копалин (ДКЗ) України. Основною ланкою АСУ ГЕО родовищ визначено геоінформаційні системи, за допомогою яких виконується моделювання геологічної структури родовищ, гірничо-геометричні та економічно-фінансові розрахунки. Запропоновані методики послідовності розрахунків показників геолого-економічної оцінки родовищ різного типу, що можуть бути розв'язані за допомогою геоінформаційної системи K-MINE.