Экономика знаний: институциональные трансформации - Пенькова, И.В. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2009)
Проаналізовано сучасні інституціональні трансформації, що відбуваються у суспільстві та пов'язані з формуванням і становленням економіки знань, стисло охарактеризовано сучасний стан інституційної структури економіки України, виявлено особливості інституту освіти в Україні та проаналізовано основні відмінності знань та інформації як базових чинників інформаційної економіки.