Масштабно-енергетичні кореляційні співвідношення для вогнищ землетрусів Закарпаття: деякі наслідки та енергетична верифікація - Назаревич, А.В.; Назаревич, Л.Є. (Центр менеджменту та маркетингу в галузі наук про Землю ІГН НАН України, 2009)
В роботі отримано та проаналізовано основні масштабно-енергетичні співвідношення для землетрусів Закарпаття – залежності між магнітудою/класом місцевих землетрусів та характерними періодами/частотами сейсмічних коливань і величинами розривів у їх вогнищах. На цій основі отримано прогнозні спектри зміщень ґрунту для найсильніших місцевих землетрусів, а також оцінено величини їх вогнищевих зон.