Качество, результативность, эффективность, квалитативность: терминологические аспекты - Горчакова, Е.Н.; Поклонский, Ф.Е. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2009)
Проведено аналіз суті оціночних понять господарської системи: якості, результативності й ефективності. Запропоновано «системоутворюючий» (інтегральний) показник функціонування діяльності – квалітативність, що враховує досягнуті результати, витрачені ресурси і метод здійснення діяльності. Розглянуто аспекти тричинникової оціночної моделі. ----------