Геологическое строение побережья Будакского лимана (Северо-Западное Причерноморье) - Гранова, А.К. (Геологічний журнал, 2010)
Наведено геологічну будову та речовий склад пересипу, лиману та південного схилу. Визначені ділянки антського горизонту пра-Дністра. У будові пересипу виявлено переважно середньозернистий піщаний матеріал. Спостерігається стійка тенденція відступання пересипу зі швидкістю від 1 до 2 м/рік.