Стратиграфия нижнесеноманских отложений Северо-Западного Причерноморья, Среднего Приднестровья и восточной части Волыно-Подолии - Гилькман, А.И.; Савенко, Н.Г.; Стефанский, В.Л.; Стефанский, М.В. (Геологічний журнал, 2010)
Комплексний аналіз палеонтологічних залишків, літології і циклічності осадконакопичення нижньосе-номанських утворень даних регіонів дозволив виділити серед них відклади трьох басейнів (причорноморського, карпатського і бореального (білоруського)), а також встановити їх взаємовідношення один з одним. В утвореннях причорноморського басейну виділені дві світи: нижня — глубочецька, яка корелює з відкладами карпатського басейну — піщано-гезовою товщею та її аналогами в Середньому Придністров'ї, Молдові і Волині (нижня пачка); верхня — тростянецька, що зіставляється із породами бореального (білоруського) моря на Волині (верхня пачка), які виділяються нами як стублацька світа.