Уроки глобальної фінансової кризи: методологічні проблеми реформування міжнародних стандартів банківського регулювання і нагляду - Буковинський, С.А.; Унковська, Т.Є.; Яременко, О.Л. (Економічна теорія, 2011)
Розглянуто фундаментальні проблеми міжнародних стандартів банківського регулювання і нагляду, пов’язані з їх проциклічністю й обмеженістю використовуваного мікроструктурного підходу. Такий підхід залишає за рамками регулювання найнебезпечніші загрози фінансовій стабільності в умовах глобалізації — системні ризики. Акцентовано на необхідності зміни парадигми регулювання, розвинуто методологічні підходи до оцінки системних ризиків.