Стан вугільної галузі в сучасний період - Середа, Л.О. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2009)
Дослідження, наведене у даній статті, дозволяє з упевненістю визначити проблему вугільної промисловості актуальною і дійти висновку, що вугілля для України є «чорним золотом» і тому вирішення найважливіших проблем цієї галузі є одним із першочергових завдань для поновлення як промислового сектору, так і господарства країни у цілому. ----------