Охорона здоров’я в системі глобальних суспільних благ: міжнародні порівняння - Длугопольський, О.В. (Економічна теорія, 2011)
З огляду на необхідність підвищення якості надання медичних послуг в Україні у статті розглянуто особливості функціонування сфери охорони здоров’я в різних країнах світу, проаналізовано типові проблеми надання медичних послуг та умови їх розв’язання в контексті активізації ролі суспільного сектора економіки.