Державна гарантія забезпечення виконання зобов’язань - Загнітко, О.П.; Волинець, О.К.; Островська, К.В. (Вісник Інституту економіко-правових досліджень НАН України, 2010)
Проаналізовано чинне законодавство і практика надання державних гарантій у зовнішньоекономічних відносинах. Розглянуто історичний аспект, сфера та умови застосування цього засобу забезпечення виконання зобов’язань. Особливу увагу приділено узгодженню інститутів правової системи України з міжнародним економічним контекстом застосування державних гарантій і визначенню шляхів подолання існуючих проблем у сфері правовідносин, що розглядаються.