Система професійної орієнтації та її роль у формуванні якості робочої сили - Хромов, М.І. (Вісник Інституту економіко-правових досліджень НАН України, 2010)
У статті проаналізовано існуючу систему професійної орієнтації населення та досліджено її вплив на формування якості робочої сили. Запропоновано напрями реформування організації профорієнтаційної роботи з метою досягнення максимальної відповідності фаховості та особистих рис людини професійно-кваліфікаційним вимогам конкретних видів трудової діяльності.