До питання господарських прав учасників господарських відносин - Захарченко, А.М. (Вісник Інституту економіко-правових досліджень НАН України, 2010)
Проаналізовано різні наукові позиції стосовно розуміння сутності засновницьких прав. Обґрунтовано пропозиції щодо удосконалення положень законодавства, яке закріплює засновницькі права учасників відносин у сфері господарювання.