Урахування основних чинників при визначенні економічної доцільності відпрацювання малих залишкових законсервованих запасів вугілля - Пономаренко, П.І.; Марченко, О.О. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2009)
Розглянуто чинники, що обмежують повноту виїмки запасів вугілля. Надано визначення поняттю «законсервовані запаси» вугілля. Обґрунтовано критерій і наведено метод визначення економічної ефективності видобутку малих залишкових запасів на вугільних шахтах. ----------