До питання про побудову системи оцінювання відповідності банківської системи потребам збалансованого розвитку регіону - Макарова, Т.В.; Медяник, А.В. (Вісник Інституту економіко-правових досліджень НАН України, 2011)
Стаття присвячена теоретичним питанням розробки на засадах відповідної системи показників системи індикаторів оцінки регіональної банківської системи, яка повинна дати можливість не тільки аналізувати існуючий рівень виконання функцій регіональної банківської системи, але й оцінити ймовірність поліпшення їх виконання, виявити фактори, що перешкоджають цьому процесу, та визначити перспективні напрями розвитку регіональної банківської системи.