Анализ теоретических подходов к трактовке сущности понятия «финансовая устойчивость предприятия» - Елецких, С.Я. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2009)
Розглянуто і проаналізовано існуючі підходи вітчизняних і зарубіжних учених-економістів до трактування суті поняття «Фінансова стійкість підприємства»; виявлено взаємозв'язок даного поняття з такими поняттями, як «економічна стійкість», «фінансовий стан», «фінансова рівновага», «фінансова незалежність» і «фінансова безпека». ----------