Використання методу капіталізації при оцінюванні технічного стану основних засобів промислових підприємств - Козик, В.В.; Ємельянов, О.Ю.; Колещук, О.Я. (Вісник Інституту економіко-правових досліджень НАН України, 2011)
Визначено сутність і здійснено класифікацію показників технічного стану основних засобів підприємства. Проведено групування чинників, які зумовлюють зношування основних фондів. Обґрунтованонеобхідність використання дохідного підходу до оцінювання залишкової вартості основних засобів. Побудовано моделі оцінювання технічного стану основних засобів методом капіталізації. Визначено ознаки настання катастрофічного зношення основних засобів.