Портативний пристрій відтворення звукових повідомленнь - Бачинський, Р.В. (Збірник наукових праць Інституту проблем моделювання в енергетиці ім. Г.Є. Пухова НАН України, 2011)
Запропоновано портативний пристрій відтворення звукових повідомлень, стиснутих з використанням адаптивної диференційної імпульсно-кодової модуляції (АDРСМ) та записаних в flash-пам'ять по інтерфейсу USВ.