Алгоритм адаптивного забезпечення QoS шляхом регулювання довжини IP пакету - Кирик, М.І.; Плесканка, Н.М. (Збірник наукових праць Інституту проблем моделювання в енергетиці ім. Г.Є. Пухова НАН України, 2011)
Запропоновано алгоритм регулювання параметрів якості сервісу на основі забезпечення ефективного використання протоколу канального рівня, яка залежить від розміру IР/МРLS пакету. Проведено дослідження залежності тривалості затримки пакету в мережі від довжини ІР/МРLS пакету.