Екологічний аудит: світовий досвід і вітчизняні реалії - Бондар, О.; Білявський, Г.; Саталкін, Ю.; Пилипчук, М. (Вісник НАН України, 2011)
Автори аналізують основні етапи становлення і розвитку екологічного аудиту, його документальний супровід. Особливу увагу приділено висвітленню ситуації в Україні, наголошено на необхідності правового врегулювання діяльності екоаудиторів, їхньої освітньої підготовки, ведення фахової діяльності, яка має на меті допомогти державі в модернізації потенційно небезпечних для довкілля підприємств. Також подано аналіз чинного Закону України «Про екологічний аудит», вказано на його недоліки, подано низку конкретних пропозицій, що зроблять документ функціональним, дієвим і прозорим, особливо в плані формування обґрунтованих цін на проведення державного екоаудиту і поліпшення роботи екоаудиторів.