Институциональные особенности развития системы здравоохранения - Левин, П.Б. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2009)
Розглянуто тенденції функціонування системи охорони здоров'я населення, що є складовою державної соціальної політики, як кризова й така, що перебуває у критичному становищі. Запропоновано механізми вирішення проблеми: державний регулюючий порядок самостійності установ охорони здоров'я; багатоканальне фінансування через цільовий капітал. ----------