Радіобіологічний супровід нейтронної терапії онкологічних хворих - Гриневич, Ю.; Дьоміна, Е.; Телецька, С. (Вісник НАН України, 2011)
Автори аналізують результати власних цитогенетичних досліджень, визначають величину відносної біологічної активності (ВБЕ), пероксидазну активність крові експериментальних тварин і онкохворих у динаміці опромінення швидкими нейтронами (Еср = 6 МеВ) за динамічними показниками хемілюмінесценції на медико-біологічному комплексі циклотрону У-120. Вони також наводять дозиметричні характеристики (розподіл поглинених доз по полю опромінення і на його межах; ослаблення потужності дози випромінення в повітрі і тканинно-еквівалентному фантомі). Дослідники переконані, що успіх нейтронної терапії значною мірою залежить від адекватного урахування ВБЕ пучка нейтронів.