Відлуння Чорнобиля (Вісник НАН України, 2011)
Свого часу одну з перших книг, у якій було зроблено спробу з’ясувати істинні причини аварії на Чорнобильський АЕС, написав міністр енергетики України В.Ф. Скляров. До 25-ї річниці Чорнобильської катастрофи цю книгу перевидано під назвою «Завтра был Чернобыль +». У новому виданні своєрідний «погляд із середини» активного учасника ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС доповнено бесідами з керівниками і фахівцями різного профілю, що дало змогу детально і глибоко розглянути проблему Чорнобиля в контексті його минулого, сьогодення і майбутнього. Вміщуємо в перекладі на українську мову фрагменти розмови В.Ф. Склярова з президентом НАН України академіком Б.Є. Патоном.