Діаграма стану системи Al₂O₃—HfO₂—La₂O₃. І. Ізотермічний переріз при 1250 °C - Тищенко, Я.С. (Современные проблемы физического материаловедения, 2008)
Вперше побудовано ізотермічні перерізи діаграми стану системи Al₂O₃—HfO₂—La₂O₃ при 1250 °С. Встановлено фазові рівноваги при цих температурах. Потрійних сполук та помітних областей твердих розчинів на основі компонентів чи подвійних сполук в системі не знайдено.