Підхід до керування надійністю та якістю програмних систем - Коваль, Г.І. (Інститут програмних систем НАН України, 2007)
Розглянуто головні задачі інженерії надійності та якості програмних систем і визначено місце і роль прогнозування та оцінювання надійності та якості у циклі керування проектом. Установлено взаємозв'язок елементів сучасної парадигми якості. Особливу увагу приділено причинно-наслідковим зв'язкам і керуванню надійністю та якістю за кількісними показниками. Запропоновано підхід до керування якістю, що грунтується на розробленій моделі прийняття рішень з керування.