Талант, помножений на працьовитість (До 75-річчя президента Російської академії наук академіка Ю.С. Осипова) - Сергієнко, І.; Чикрій, А. (Вісник НАН України, 2011)
Академік Юрій Сергійович Осипов — видатний російський учений та організатор науки, президент Російської академії наук. Його праці з теорії стійкості і стабілізації динамічних систем, математичної теорії керування, обернених задач динаміки, теорії диференціальних ігор, математичного моделювання й оптимізації отримали широке визнання і стали надбанням світової науки. Іноземний член НАН України Ю.С. Осипов віддавна підтримує тісні стосунки з українськими вченими. Його нагороджено найвищою відзнакою НАН України – Золотою медаллю ім. В.І. Вернадського.