Сонячна енергетика: порядок денний для світу й України - Мачулін, В.; Литовченко, В.; Стріха, М. (Вісник НАН України, 2011)
У статті зроблено огляд відновлюваної енергетики на основі фотовольтаїчних перетворювачів у світі й Україні. Проаналізовано досягнення вітчизняних учених у галузі фізики напівпровідників, а також перспективи розвитку в нашій країні сучасної індустрії виробництва «сонячного» кремнію. Наголошено на необхідності державної підтримки досліджень у сфері енергетики, базованої на прямому перетворенні сонячного випромінювання на електроенергію.