Київський будинок учених: відродження і становлення (1945–1976) - Калініна, А.; Луговський, О. (Вісник НАН України, 2011)
«Вісник НАН України» продовжує публікувати низку статей про діяльність Київського будинку вчених, його керівництва і гуртків. Попередні нариси були присвячені заснуванню і налагодженню роботи установи в довоєнний період і за нацистської окупації. У черговій історичній розвідці автори висвітлюють особливості відновлення будівлі і структури будинку, основні напрями його роботи за радянської доби. Закінчення — у наступному номері.