Підходи до композиції сервісів в семантичному WEB середовищі - Дерецький, В.О. (Інститут програмних систем НАН України, 2007)
Технології мережних сервісів дозволяють програмним системам забезпечувати гнучкий і динамічний механізм інтеграції автономних систем програмного та інформаційного забезпечення в розподіленому мережному середовищі з ціллю вирішення задач користувача. Розробка та моделювання застосувань та інструментів для напів- та автоматичної композиції і аналізу сервісів потребує врахування їх семантичних і динамічних властивостей. Представлено стислий огляд основних понять, моделей і засобів, що лежать в основі композиції сервісів.