У центрі уваги — найактуальніші проблеми ботанічної та мікологічної науки (Всеукраїнська конференція «Ботаніка та мікологія: проблеми і перспективи на 2011–2020 роки») - Ситник, К.; Дудка, І.; Ільїнська, А. (Вісник НАН України, 2011)
У 2011 р. Інститут ботаніки ім. М.Г. Холодного НАН України відзначає особливу дату — 90-річчя від дня заснування. Саме цій події присвячена Всеукраїнська конференція «Ботаніка та мікологія: проблеми і перспективи на 2011–2020 роки» (Київ, 6–8 квітня 2011 р.), яку ініціював президент Українського ботанічного товариства, почесний директор Інституту ботаніки академік НАН України К.М. Ситник.