Конституційно-правові засади державного суверенітету України (До 20-ї річниці проголошення незалежності України) - Горбатенко, В. (Вісник НАН України, 2011)
Інститут держави і права ім. В.М. Корецького НАН України та юридична фірма «Салком» 15 березня провели черговий методологічний семінар на тему «Конституційно-правові засади державного суверенітету України в умовах глобалізації: проблеми теорії і практики». У ньому взяли участь провідні вчені Національної академії наук України, Національної академії правових наук України, представники органів державної влади, народні депутати. Під час дискусії розглянуто розуміння суверенітету в конституційному і міжнародному праві, удосконалення Конституції України, модернізації українського суспільства, глобалізаційних процесів у світі, європейської інтеграції нашої держави та ін. Обговорення цих проблем засвідчило актуальність запропонованої теми в контексті переосмислення досвіду державотворення протягом 20-ти років суверенності.