Ідентифікація як спроба віднайдення себе - Левицький, В.С. (Наука. Релігія. Суспільство, 2008)
Стаття являє собою спробу погляду на філософський аналіз процесу ідентифікації у історичній ретроспективі. Автор підкреслює різноманітність варіантів тлумачення ідентифікації, проте приходить до висновку, що аналіз цього феномену завжди пов’язаний з метафізичною матрицею філософської концепції. Однак, не дивлячись на таку калейдоскопічність теорій ідентифікації, майже всі філософи згодні, що то є діалектичний взаємозв’язок Я та Іншого.