Академік О.О. Богомолець у пам’ятках матеріальної культури - Барштейн, В.; Блюм, Я. (Вісник НАН України, 2011)
Нинішній рік виявився щедрим на ювілейні дати, коли ми вшановуємо тих, чиї імена стали гордістю нашої країни. Серед діячів науки такою видатною постаттю був патофізіолог, дійсний член (з 1929) і президент (з 1930) ВУАН (з лютого 1936 р. до січня 1937 р. — АН УСРР, з січня 1937 р. — АН УРСР), академік (з 1932) і віце-президент (з 1942) АН СРСР, дійсний член Академії медичних наук СРСР (з 1944), Герой Соціалістичної Праці, Лауреат Державної премії СРСР Олександр Олександрович Богомолець (24 травня 1881 — 19 липня 1946).