Енергія багатогранного таланту (До 70-річчя члена-кореспондента НАН України М.Ю. Ільченка) - Сергієнко, І. (Вісник НАН України, 2011)
Наукова діяльність видатного вченого в галузі радіоелектроніки і телекомунікацій члена-кореспондента НАН України Михайла Юхимовича Ільченка надзвичайно багатогранна. Його фундаментальні дослідження оригінальні, сміливі в постановці проблеми і завжди спрямовані на масштабне практичне використання. Багато років свого життя вчений присвятив підготовці молодих фахівців, дослідженню історії науки і техніки, науково-організаційній діяльності, громадській роботі. Кожну справу Михайло Юхимович робить творчо, енергійно, сповна вкладаючи в неї свій талант і досвід.