Становлення ідеологічних форм в Україні періоду раннього Середньовіччя - Ситник, О.М. (Наука. Релігія. Суспільство, 2008)
У статті аналізується процес становлення ранніх ідеологічних форм в Україні на етапі формування ранньосередньовічної держави. Досліджується заміщення язичництва християнством, робиться акцент на своєрідному поєднанні старих і нових форм ідеологічних уявлень.