Атеїзм і релігія в контексті духовної культури суспільства - Котляр, Г.Є. (Наука. Релігія. Суспільство, 2008)
У статті аналізуються питання взаємовідносин атеїзму і релігії як ціннісних чинників духовної культури. Доводиться теза, що релігію та атеїзм слід розглядати як діалектично пов’язані протилежні сторони єдиного процесу розвитку духовної культури людства.