Об актуальных проблемах развития науки и техники в угольной отрасли Украины - Саратикянц, Э.С.; Давлианидзе, Я.С. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2006)
Систематизовано основні етапи науково-технічної політики у вугільній промисловості України. Подано оцінку сучасного рівня технічної оснащеності основних процесів вуглевидобутку. Обґрунтовано необхідність розширення інноваційної та інвестиційної діяльності в галузі з наступним визначенням джерел її фінансування. Викладено основні напрями проекту Енергетичної стратегії України до 2030 р. Виявлено та запропоновано заходи для стабілізації та розвитку галузі. ----------