Сестри Софія та Ольга Потоцькі: переплетіння двох жіночих доль - Чубіна, Т.Д. (Наука. Релігія. Суспільство, 2008)
Людина є елементом будь-якої форми соціальності, від найпростіших спільностей до сучасних цивілізаційних і політичних суперсистем. Тому погляд на історичні процеси не відокремлюється від вивчення окремих особистостей та династій. У поданій науковій статті мова йде про рід Потоцких, його внесок в історію і культуру України.