Роль соціогуманітарних дисциплін у формуванні цінностей майбутньої української еліти - Глушкова, Г.М. (Наука. Релігія. Суспільство, 2008)
У статті йдеться про найважливіші ідеї сучасного українського життя, які впливають на формування системи цінностей сучасної української молоді, про необхідність її мобілізації та інтегрування, долучення до загальних справ і про значення дисциплін філософсько-гуманітарного циклу для формування майбутньої української еліти.