Крайова задача з мішаними умовами для лінійного гіперболічного рівняння високого порядку зі змінними коефіцієнтами - Пташник, Б.Й.; Репетило, С.М. (Доповіді НАН України, 2010)
Дослiджено крайову задачу з мiшаними умовами для неоднорiдного лiнiйного гiперболiчного рiвняння порядку 2n зi змiнними за просторовими координатами коефiцiєнтами. Встановлено умови коректностi задачi та побудовано розв’язок у виглядi ряду за системою ортогональних функцiй. Для розв’язання проблеми малих знаменникiв, що виникли при побудовi розв’язку задачi, використано метричний пiдхiд.