Устойчивость подкрепленных оболочек при совместном действии осевого сжатия и внутреннего (внешнего) давления - Гавриленко, Г.Д.; Мацнер, В.И. (Доповіді НАН України, 2010)
Запропоновано новий пiдхiд до проблеми стiйкостi ребристих цилiндричних оболонок при дiї поздовжньої сили i тиску. Наведено результати розрахункiв для оболонок, пiдсилених ребрами в двох напрямках, та залежнiсть осьових сил вiд величини внутрiшнього або зовнiшнього тиску.