Дослідження гідрофобності різних типів адсорбентів - Бойченко, С.В.; Черняк, Л.М.; Черненко, Ж.В. (Доповіді НАН України, 2010)
Наведено результати дослiдження здатностi поглинати вологу рiзних типiв адсорбентiв. Запропоновано напрям розв’язання проблеми пiдвищення ефективностi роботи сорбцiйних систем уловлювання летких фракцiй нафтопродуктiв за пар´ою останнiх.