Особливості жовчнокислотного спектра еритроцитарної маси в щурів при експериментальному медикаментозному гепатиті та застосуванні засобів корегувальної терапії - Мельничук, Д.О.; Грищенко, В.А.; Весельський, С.П.; Литвиненко, О.М. (Доповіді НАН України, 2010)
Встановлено кiлькiснi змiни рiвня жовчних кислот у еритроцитарнiй масi у щурiв, хворих на медикаментозний гепатит, що свiдчить про розвиток холестазу, зниження синтетичної та кон’югуючої функцiй печiнки. Доведено, що данi змiни можна корегувати шляхом включення в лiкувальну схему засобiв репаративної дiї, зокрема, виготовлених на основi фосфолiпiдiв рiзного походження: бiологiчно активної добавки FLP-MD i препарату “Есенцiале-форте”.