Очищення фільтратів звалищ твердих побутових відходів від амонійних сполук - Гончарук, В.В.; Балакіна, М.М.; Кучерук, Д.Д. (Доповіді НАН України, 2010)
Дослiджено процес вилучення амонiйних сполук у виглядi магнiєамонiйфосфату (якi можна використовувати як цiнне комплексне мiнеральне добриво) з фiльтрату полiгону складування твердих побутових вiдходiв № 5 Київської областi. Запропонована нами схема очищення фiльтратiв звалищ дає змогу отримати очищений пермеат, що вiдповiдає нормам на скидання в мiську каналiзацiю.